Yogurtlu Corba

Yoğurtlu çorba

Malzemeler
2 su bardağı yoğurt 
2 su bardağı su+ 1 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı arpa şehriye (opsiyonel: 1 çay bardağı nohut )
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz

Sosu
2 kaşık tereyağı
1 yemek kaşığı nane

Yapılışı
1 yemek kaşığı tereyağını tencerede erit ve içine şehriyeleri ekle
Şehriyeleri yağ ile renkleri dönene dek yağda çevire çevire kavur
Üzerine 2 su bardağı suyu ekle, kaynayınca altını kıs ve 5 dakika orta ateşte şehriyeleri pişir 
Altını kapat ve biraz beklet ( beklemek istemiyorsan çok dikkatli bir şekilde yoğurtlu bulamaç İle karıştırmalısın) 
Diğer taraftan;  yoğurdu bir kaba al, içine 1 su bardağı su, 1 yumurta sarısı ve unu ekle iyice çırp
Tenceredeki şehriyeli sudan yoğurdun içine 1 kepçe dök ve karıştır, sonra 1 kepçe daha ekle ve çırp
(Burada yaptığımız :yoğurdu peynirleştirmeden şehriyeli sıcak suya alıştırmak)

Yoğurtlu bulamaç İle tenceredeki su birbirine alıştıysa artık hepsini tencereye al ; altını orta hararete aç ve ikide bir karıştırarak yoğurdun kesilmemesini önle

Bu şekilde çorba kıvama gelmeye başladı mı tuz ekle ( ben bazen 1, 5 tatlı kaşığı gemüsebrühe koyuyorum bazen koymuyorum ) ( gemüsebrühe koyarsan tuzunu azalt, çünkü brühede zaten tuz var) bi taşım daha kaynatıp altını kapat

Sosu: bir tavaya tereyağını al , erit ve ısınınca içine nanesini ekle altını kapat, (naneleri yakma)

Çorbanın üzerine naneli sosu dök, bu kadar 







Yorumlar

Popüler Yayınlar