Çarşamba, Mayıs 31, 2006

Göcmen Corbasi




Bu corbaya adini ben verdim. Cünkü ben bu corbayi evlendikten sonra esimin ailesinden ögrendim. Niye? Muhacir bir aile, onlara özgü bir corba, ancak yerel tel sehriye corbasi ile bir benzerligide var aslinda. Ama ismi Göcmen Corbasi...
  • Malzemeler:
    1+1/2 cay bardagi tel sehriye
    1/2 cay bardagi sivi yag
    1-2 dis sarimsak
    1 corba kasigi vegeta, yada tuzot yada knorr un kurutulmus sebze tuzotu
    sosu icin:1 yumurta, 2 corba kasigi un ve 1/2 cay bardagi sirke
    Yapimi:
    Tencereye yagi ve sehriyeleri koyalim. Azicik kavuralim ve 2 su bardagi su ekleyerek icine sarimsaklari sarmisak ezecegi ile ezerek koyalim. 2 dakika kaynayiversin. Simdi minik bir karistirma kabinda sosunu hazirlayalim. unu, yumurtayi ve sirkeyi cirpma teli ile iyice cirpalim 2 bardak soguk su ekleyelim. Tencerenin altini orta atese acalim, sosun icine corbadan biraz ekleyelim. Bunu yine cirpalim bu islemi yumurta pismesin diye yapiyoruz. Simdi yavas yavas sosu tencereye ekleyelim ve sürekli cirpalim. Ocagin altini kisalim, bir miktar daha karistiralim. 3-5 dakika kendi pissin, koyulasinca hazir demektir. Tuzunu kontrol edin, tuzotun kendi tuzu oldugu icin sonradan ekleme yapabilirsiniz.
    Corbalar

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

Bu yayına verilen bağlantılar:

Bağlantı Oluştur

<< Ana Sayfa